Hallo SARASANI- veteranen cq fans,

  Zoals jullie verder op deze site wel zullen lezen, had ik gehoopt met een initiatief een landelijke website “ Sarasani.nl ” op te zetten, de geest uit de fles te halen om te komen tot een “revival” en ook vooral een boek uitgeven waarin het gevoel beschreven wordt dat “ SARASANI een nog steeds voortlevende legende” is en ook zal blijven. Drie bekende professionele schrijvers, die de geest van die tijd zelf actief meegemaakt hebben, waren al bereid gevonden dit boek vorm en inhoud te geven. Er zouden vele veteranen geïnterviewd worden die de verhalen ondersteunden. De website diende regelmatig aangevuld te worden om geïnteresseerden actueel op de hoogte te houden. De meeste veteranen die inmiddels zo rond de zestig jaar oud zijn, hebben de verhalen reeds lang aan hun kinderen doorverteld. Het is niet ondenkbaar dat ook deze kinderen en hun kinderen verteld hebben wat hun opa en oma zoal op Texel hebben beleeft. Een hulpmiddel in de vorm van een boek kon voeding geven aan enthousiaste verhalen in een volgende generatie. Vandaar dit initiatief. Maar Helaas, helaas, ik kon toentertijd geen werkgroep vormen die deze omvangrijke werkzaamheden op zich kon nemen. Natuurlijk kon ik dit allemaal niet in mijn uppie op mijn nek nemen en ook nog organiseren. Jammer, jammer !

 Sarasani was mijn eerste commerciële activiteit. Met het verdiende geld heb ik de aanbetaling van de “Toekomst” kunnen financieren. Zoals ik later wel eens gezegd heb, als Sarasani er niet geweest was, had ik misschien nog piepers zitten jassen in de patatzaak van mijn vader.

 

Als een soort hommage aan dat eerste begin, heb ik mijn tijd nu ook aangewend om toch een ieder te laten kennismaken met de tijdgeest van 40 jaar geleden. Volgens sommigen een soort “Sodom en Gomorra”. Ik heb met name alle originele krantenknipsels en fotos gebruikt en waarin de activiteiten, de gebeurtenissen en beschrijving van de bands veelvuldig beschreven werden. ( ook Herman Brood ) Door er op te klikken krijg je ze uitvergroot een leesbaar op je scherm. Veel leesplezier en waan je een poosje in het verleden !

 

Frits Langeveld

Come back to SARASANI !

Terug

E-Mail: frits@texel.com

Online Casinos